3 Temmuz 2011 Pazar

36+4

Gitmedik. babamızın bankası iyilik olsun diye bizi bulunduğumuz şehre verdi. aslında gitmeye odaklanmıştık. biz de bu 3 haftanın 2 sini burada geçirip eğer ki 37. hafta kontrolümüzde sorun çıkmaz ise o vakitten sonra Kayseriye gidip babanın 5 günlüğüne işlerini halledip gelmesine karar kıldık. Nasip. Tabi ki gelmek isteyen yavruyu geri çevirmeyeceğiz :) Nasip

Ertelemekte üzerine olmayan ben, ancak dün ir hatane çantası hazırlayabildi. Ancak kendimle gurur duydum :P Çok ta fazla düzenli olmayan ben; bana göre düzenli ve kategorize edilmiş ,el atanın şaşırmayacağı bir çanta oluşturabildi.. :)
Bir çok şeyi şeffaf poşetlere koydum.. peçete-mutfak havlu gibi şeyleri bir poşete.. disposible terlik, diş fırçası, diş macunu, sabun gibi şeyleri bir poşete, ped-hasta bezi gibi şeyleri de bir poşete koyup adlandırdım..

yavru için ağız bezi, pişik kremi, bebek bezi, ıslak mendil, emzik ,benim için göğüs ucu kremi, kelebek ve kalkan gibi şeyleri de bu küçük çantaya iliştirdim..
hatta doğumhaneye girecek kıyafetlerin poşetini ayrı yapıp ilk kıyafetler,benım giyecegim ilk şeyleri de annenın ilk kıyafetleri diye adlandırdım..
 hastane çantası içerik olarak bana göre yeterli oldu. tam listeyi yazıyorum (bu arada buzdolabı poşetlerınden bir kaç boy ve adet, market poşetlerınden de bolca aldık.. bu benım aklıma gelmemıstı Esra sağolsun verdi bu öneriyi de :)
Bebek için;

- 2 tane hastane çıkışı (detaylı almadım ben hastane çıkışlarını battanıyesız biri alt üst ve iç zıbınla eldıven şapkadan oluşuyor. diğeri body ve tulum, şapka ve eldivenden)
-2 tane yazlık battaniye
-2 tane body
-2 çorap
-6 adet küçük ağız bezi
-1 adet penye yelek
-emzik
-ıslak mendil
-pişik kremi
-20 adet bebek bezi
-2 adet canbebe alt açma

Anne için;
-2 gecelik (evden.normal penye. özel takım alamadım bulamadım :S)
-1 adet pıjama (yıne ozel almadım. evden ne ınternet ne kısa ankara gezım bulamadım arkadas..)
-iç çamaşırı 2 şer tane
-2-3 adet hasta bezi ve bir miktar pedped
-ince bir hırka
-terlik (crocsları almayı düşünüyorum bu konuda fikrim değişsebilir)
-Göğüs kremi
-göğüs silikon uc (ne olur ne olmaz)
-göğüs kalkanı (tedbir :P)
-göğüs pedi (6-7 tane)
-emzirme sütyeni
-deodorant ve parfüm (cok hafıf bır tane koydum . deodorantı da en az kokan.. bebegı rahatsız etmeyecek mıktarda ıyı hıssedebılmem ıcın)
-göz kalemi ve biraz yüze renk katacak alet edevat ta aldım :P ama normal hayatta beceremeyen ben bakalım şartlar güzel gelişirse o gün becerebildiği kadar renk katabilir belki yüzüne :)

ortaya karışık;

-3 disposible terlik (şu otel hastanelerde verilen) (burada olursa dogum burada kı hastenede şartlar biraz vahim)
-havlu
-sabun
-diş fırçası (2 aldık biz baba için de lazım olabilir diye )-diş macunu
-poşet bolca ;)
-1 rulo Mutfak havlu
-1 paket Peçete
-1 rulo Tuvalet kağıdı
-ıslak mendil
-dezenfektan el jeli
-500 ml su.. acil durum için.. (nasılsa bulunur bir şey)
-(çantanın yanına nevresim takımı.. bu şehırde dogum olursa şayet hastanenın ki gerçekten vahim :S Kayseri nasip olursa da gitmeyecek bir ayrıntı)



Çanta dışı ama el altına alınan;

-Tripot :P
-Fotoğraf makinesi
-Oto koltuğu
-1 kutu çıkolata
-Süt pompası (aracta bulunsun acil durumda ulaşılsın dıye. mecburı bır sey degıl. edınmıstık edınmısken hazır edelım dedık )

belki ayrıntılı görünüyor ama ortalama bir çantaya sığdılar normal olarak.. bu konuda ek olabilecekler konusunda fikirlere açığım :) ve sabahlık ben bulamadım gönlümce.. bu konuda da internetten alabilecğim site, ürün tavsiyesi var ise acil olarak bilgilendirilmek isterim..
dualarınızı her daim bekleriz tabi ki ;)

Doğum sonrası not: evet belki bazı şeyler kullanılmadı ama el altında olması açısından pişman değilim. kendime gecelik ,şal ve pijama buldum gönlüme göre :) Tatlı telaşları herkese nasip etsin Allah :)

12 yorum:

gunlukcugum dedi ki...

cantan iyiymis)hersey tam..
yalniz gecelige onem ver..lohusa pjamalari var cokda sIk ve cok rahat..
birde dogum sonrasi burda sprey veriyolar dikisler icin mikrop kapmamasi icin varsa onuda al bence yanina..bide normal dogumda hemoroid olusabiliyor burda tucks diye islak mendil veriliyor ..dogum sancisi birsey degildi !
terlik icinse ben ucuz birsey kullanip atmistim!hastanelerden tiksiniyorum ne kadar temiz gozukurse gozuksun...
kayseridede yatsan muhakkak carsaf takimini getir..kiz annesi suslu ol)
doguma giderken karninin sol tarafina ashabi kehfin isimlerini bir kagida yaz yuvarlak halka olacak sekilde bu kagidi yapistir karnina..inisirah ve fatiha surlerini bolca oku..dogum aninda esime okutturmustum)hurma ve ananans ye...en onemlisi nefes egzersizini iyi yap....coook rahat kolay bir dogum olur insallah....tek dusuncen su olsun:rahat ol bebekte rahat rahat gelsin)...

şeker masalı dedi ki...

çanta gayet başarılı hazırlanmış:)
Rabbim kolay doğumlar versin sağ salim kolaylıkla aırsın bebişini kucağına inşAllah...
Dualarım seninle canım.
lezzetedair-yeşim

kücük kara balik dedi ki...

Selamlar Yavru'nun Annesi.Söylemeden gecmeyecegim,
icim acildi fotograflari görünce.
Mis gibi kokusu geldi sanki...
Allah saglikla kavusmayi nasip etsin.Her bir seyi güle güle kullanin insallah.(Fotograf makinesi de dahil :)))

yemyeşildeniz dedi ki...

Allah yardımcın olsun, herşey güzel ve kolay olur inşallah.

EsVeD dedi ki...

Maşallah hakikaten çanta süper olmuş . Hele benim gibi erken doğuranlar için... İnşallah bir nefeste geliverir kucağına da ikinizde huzurla dönersiniz yuvanıza.Benim herşeyim bu denli hazır değildi ve doğum yapmamak! için uğraştığım gece evimde badana vardı ki bu durum eşya sıkıntısını daha da zorlaştırmıştı. Saolsun ailem koşturdu herşeye ama bir kaç eksik oldu tabi.
Neyse ben sabahlıktan öte şalla rahat etmiştim. Ayrıca başımda tülbenti durdurmak çok zor olmuştu.Belki eğer bulabilirsen hazır süslü bonelerden koy çantanada başörtüsü sana sıkıntı vermesin...
Yine ayrıca bana sağma makinesini hemen dayamışlar daha ben ayılmadan ama iyi olmuş . bebek daha yoktu tabi , gerçi olsada daha tutamıyor bilemiyor yavyucuklar.O yüzden hemen sütüm gelmiş ve kızıma da bana da eziyet olmadan süt problemimizi atlatmıştık.Hele ki küçük melek beceremezse hiç eziyet etme kendinede ona da. azıcık sağarsın süt gelmeye başlayınca dayarsın ağzına hazır bulunca daha kolay tutar o da. :)
Herşey kolaylıkla aksın İnşallah, Sevgiler...

elif dedi ki...

allah sağlıkla sıhhatle kavuştursun minik yavruyla sizi. çanta tam olmuş eksiği yok fazlası var.özel hastane ise gideceğin alt açma bezleri, selpaklar , havlular, terlikler ,ve çocuk için bezler fazlasıyla oluyor zaten. tabi yine alman da iyi olmuş.

nurhan dedi ki...

merhaba,
inşallah en rahat doğum yapabileceğin yerde bulunmak nasip olsun vakti geldiğinde.ben de 35+3 deyim.odamız cumartesi gelecek inş.hastane çantası hazırlamak için odanın gelmesini bekliyorum :)
tüm hamilelere,kendime ve sana da tahminlerimizin üzerinde rahat,kolay sıhhatli bir doğumla bebeklerimize kavuşmayı diliyorum:)
doğum öncesi okunacak dualar içilecek şeyler filan varsa onu da yazarsan ne güzel olur :)
sevgiler..

firdevs dedi ki...

hadi hayirlisi sumeyyecim . dualrim seninle ve yavrunla :)

hayat simdi guzel.. dedi ki...

guzel kapsamli bir canta hazirlamissin,eksik bir sey gozume carpmadi dogrusu.artik gelmesini beklemekten baska isin kalmamis gibi..benim kiz 37.haftada ziplayivermisti dunyaya..ben daha tam hazirlikli degildim ustelik:(

dogunca bebegine de biraz hurma emdir,sunnetmis,biz kizima yapmistik.
hayirla tamamina ermen,rahat,kolay bir cirpida dogum yapman duasi ile...

sirinanne dedi ki...

Maşallah..
Hazırlıklar tamamlanmış.
Herşey şahane olmuş.

Doğum da inşallah çok rahat huzr dolu ve doğal olur.
Kasılmaları inşallah rahat karşılarsın. Her defasında "bebeğinin sana yaklaştığını" hisset. Pozitif Doğum Hikayelerini oku.

Bir de epizyoya gerek kalmaması için bir masaj var parmağına krem sürerek yaptığın onu da sürekli yapmaya başlasan iyi olur.

Çömelmek de çok rahatlatıcı.

Allah kolaylık versin.

sweetheartela dedi ki...

aman allahım ama ben senin her postundan sonra daha da bi panik oluyorum.Ve hala hiç bir hazırlık yapmıyorum..
ama çok açıklayıcı ve yardımcı bi yazı olmuş.Haftaya aynısından bi tane de ben hazırlasam iyi olacak :))

Didoş'tan... dedi ki...

sümeyyecim
ben pek heveslenmiştim saçım başım düzgün,makyajlı fotoğraf çektirmeye.ama fotoğraf mak.şarjı bitmişti,doğum fotoğrafçımız da sağolsun parayı aldı odama bile çıkmadan gitti(giderken ben gidiyorum dedi,ama o an aklıma bile gelmedi,kal demek)neyse kısmet olmadı oysaki güzel gecelik takımı,kırmızı fiyonklu taç herşey yanımdaydı ama olmadı işte.
listede lohusa tacı göremedim,özeniyorsan bence eklemelisin:)
inşallah kolay bir doğum olur ve sağlıkla bebişine kavuşur,doya doya koklarsın onu.