3 Mart 2012 Cumartesi

bebek bisküvisi

İnternette genel ve yaygın olan terifi kullandım..
Alında tatlı şeylere tepkiliyim pekmez de olsa. Ancak iki gündür yaşadığımız iştahsızlık bana bunu denettirdi :) Neymiş boşverilmiyormuş :)
Tadı oldukca şekersiz oldu :) ben bu yüzden sevmedim :P ama arkadaşımın dediği gibi önemli olan benim beğenmem değil zaten onun beğenmesiydi :P

O beğendi de mi yedi aç mıydı bilmiyorum bir taneye yakınını saça döke yedi :)
Tarif çok basit :) Ezberledim bile :)
Bir daha ki sefere ceviz katmayi düşünüyorum bir arkadaşımın tavsiyesi ile :) mantıklı geldı . Kahvaltıda bulamaç yedirmediğim için cevizi neyin içine kakalasam diye düşünüyordum bu da bir alternatif oldu :)
Tarif:
100 gr tereyağı (ben ölçmedim göz kararı , muhtemelen daha azdı)
1 çay bardağı pekmez
1 yumurta (beyazını henüz vermediğimizden büyük kısmını aldım beyazın)
10 yemek kaşığı tepeleme un (bana az geldi yoğurunca az biraz daha kattım)
biraz vanilya (1 cay kasıgı kadar ekledim)
hepsini pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurup serçe parmağımdan az ince açtım.. kurabiye kalıpları ile kestim.. önceden ısıtıtılmış 170 derece fırında 15 dk diyor . Fazla pişerse kuru ve sert oluyormuş. pembeleşince alın diyor. Ancak ben daha fazla pişirdim sanırım fırının derecesı farklı oldu. ve sert olmadı. :)

5 yorum:

Filiz dedi ki...

oh ne güzel en doğalını yesin kuzucuk..sana bişey sorcam canım,sen çoktan geçtin bu yollardan bilirsin:dün demir takviyesine başladık.9 damla ağzına damlattım bebeğimin.ama ebe hanım mamasına,meyve suyuna koyun demişti.ben henüz ek gıdalara geçmedim.4 bitti 3 gün önce.sence nasıl vereyim demir damlasını?bugün rezene çayı yaptım onunla verdim.acaba elma suyu yapıp onunla mı versem.acil cevabını bekliyorum canım,öpüldün...

a.c dedi ki...

eline sağlık. ben de yapmak istedim şimdi:) ayaklara bak bisküviler kaçmasın diye tutmuş gibi olmuş:))

sumeyye dedi ki...

şimdi efendime söyleyeyım ek gıdaya baslamana gerek yok.. yazık yahu. yanı sutunle kılo alımı da ıyıyse hele cok cok yazık. ben 5 ay bıtene dek tatırmadım bıle 5 aydan sonra elıne meyve verdım sadece..ferro sanolu ben veremedım kustu hep. zaten o tat o koku :S ben hamıleyken kapsul demır bıle ıcemedım.. esıme verdım bır kere cıkarmamak ıcın zor dırendı :D bır suru sey tadıp yok ettı o fena tadı :S
ben 5 aya dek zorlamadım :S doktora gıtmedıgımız ıcın sık bekledım. 5 aydan sonra aıle hekımı ferrum yazdı.. onu aldık. kokusu karamel tadı da guzel (esıme tattırdım.. ben kansızlık yasadıgı hald demır ıcemeyen bırı olarak deneyemedım)
eger bebek ferro sanolu tek almazsa ferrum verebılırsın..
meyveye gelmısken. ben de meyve saatınde verıyorum. cunku c vıtamını demır emılımını arttırır.. ancak senın kı daha kucuk sen damlayı versen yeter yahu.. ek gıda ıle meyve verırsın.. ben kıyamıyorum en azından 5 ayı devırsın.. damlayı tek ver derım yanı. almazsa aıle hekımıne danıs bızım kı zaten almazsa baska yazarım demıstı.. (mama alıyorsa mamayla aynı anda verme zaten.. kalsıyum az da olsa engeller demırın emılımını ve ayrıca dıs yok henuz ama dısı varken leke ıhtımalını arttırır) meyve ıle mantıklı meyve yedıgı vakıt
(mama fılan yıyor mu ?)

Filiz dedi ki...

sümeyye'cim mama vermiyorum,sadece anne sütü alıyor kuzum.ek gıda için erken biliyorum.ben damla olarak vermeye çalışayım o zaman.yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim canım.ara ara kapını tıklatırım ben:))sevgiler..Serra'cığı da öperim..

ayak izleri-sevgi dedi ki...

süper yapmışsın ya.. ben bi türlü casaret edemedim çünkü kurabiye geçmişim pek iyi değildir.. genelde çöp kutusunda neticelenir maceraları.. dur bakiim bu tarifi bende deneyim..