13 Mart 2012 Salı

diş buğdayımız ve kehribar/amber diş kolyesi (amber teething necklace)

Yapmam etmem derken kendimce hazırlanıp diş buğdayı kaynattım :) İşte varsın büyük bebekler eğlensin :P küçükler durumdan bir haber malum böyle organizasyonlardan :) Kapı posterini hazırlarken gerekse birçok noktada Sarp Ada'nın diş buğdayı bize ışık oldu :) Teşekkür ediyorum Banuya :)
Masamızın genel görünntüsü :)

Oldukça vaktimi alıp yavrumu aksattığım bir hazırlık oldu tek başıma olduğum için.. işte bu nokta haikaten tartışılır :S İçimin tek rahat olmadığı nokta bu oldu..
İkramları çok çok geniş tutmadım. ama hepsi sevildi.. tükendi :) tükenmesi elbette insanı mutlu ediyor..
Gelen çocuklara diş fırçası hazırladım.. büyük bebelere ise minik keçe buzdolabı hediyelikleri (tütülü dişler :P) .. (böyle bir şey isterseniz istediğiniz temada keçe dişler hazırlanabilir.. iletişim için aşağıda ki mail adresi ;)
Mamalara gelince.. hediği bizim orada ki gibi klasik nohutla yaptım.. herkes bizim gibi tuzlayarak yedi.. şeker ve meyveli olunca susuz asure gibi olacagını dusundum.. bizim orada hep sade yapılır.. en fazla diş buğdaylarında fındık fıstık yanına servis edilir dileyen atar..
Barbunya salatasi, yaprak sarma (kayseriden annem yolladı sarıp sagolsun :P diyormuş ki tek ocukla saramıyor :D.. ) ,sarma börekler,Mini kumpirler (tarif şuradan bence denemelisiniz çok sevildi,ben sadece hazır garnitür kullandım üzerine.. malum sıkısık zaman) ve muffınler..

günün hanımefendisi :)
tacımız anne yapımı (yine istediğiniz şekilde tac isteiğiniz için mail atabilirsiniz.)

diş buğdayının olmazsa olmazı :) şaşkın ördek herkes susana dek hiçbir şeye dokunmadı :)
ve en sonunda kalemde karar kıldı :)

AMBER/KEHRİBAR DİŞ KOLYESİ (AMBER TEETHİNG NECKLACE)
KEhribar diş kolyesini çok önce Esra'nın blogunda okumuş, daha sonra takip ettiğim yabancı bloggerlarda da görünce kafaya koymuştum :) Çok araştırmış bir türlü burada satan bir yer bulamamıştım.. yakın bir vakitte buldum..
Neye yarıyor bu amber/kehribar kolye (amber teething necklace):


Bebeklerin ilk altı veya beş aylık yaşamında genellikle ilk dişlerini çıkardıkları görülür, bu süre iki veya iki buçuk yıl devam eder. Bebeklerin diş çıkarma süreci zahmetli ve acı dolu geçer, bu durum Bazı bebekleri çok huzursuz eder, bu huzursuzluklar bebeğinizi uyutmaz.
Eğer bebeğiniz için diş çıkarma süreci rahatsız edici düzeyde ise, bir çok doğal yol vardır. Bebeğin diş çıkarma sürecinde doğal taşların şifa gücünden faydalanmak ilk sıradadır, koyu sarı kehribar taşından milyonlarca yıldır yüklenmiş olduğu etkin enerji gücünden faydalanabiliriz. Eskitilmiş Koyu sarı kehribar taşını bebeğin tenine temas edecek şekilde boyuna takılan takı haline getirerek kolayca kullanabiliriz. Eskitilmiş amber taşı vücut ile temas ettiğinde, yumuşak ve sıcak uyarıcı etkisi ile succinic asidin ağrıları azaltma gücü vücuda hızla nüfuz ederek ağrıları azaltır, yaraları tedavi eder.
Koyu sarı kehribar succinic asit içermektedir, succinic asidin ağrıları azalttığı bilinmektedir. Succinic asidin şifa gücü ağrıları hızla azaltarak bebeklerin diş çıkarma sürecini daha kolay ve daha rahat geçirecektir.
siz de bebeğiniz bizim yavrumuz gibi güle oynaya diş çıkarsın istiyorsanız amber kolyenizi takın deeermişiz :P şaka bir yana bizim kolyemiz dişler patlayınca yetişti.. ama diğer dişlerde tecrübe şansımız olacak.. ne de olsa daha çok yolumuz var.. :) dileyen ve bulamayan olur ve ben de bu amber kolyeden istiyorum diyen var ise kolye temin edilir.. hatta elimde fazladan bir adet mevcuttur acelesi olan için.. erkek bebek kız bebek fark etmiyor bakın burada bora bebek de kolyesı ıle poz vermıs mesela :) ayrıca nurturiaya takılanlarımı için, celebrity asnamızın her çocuğunun diş sürecinde bu kolyelerden kullandıgını not düşeyim.. :) (sumeyye1984@gmail.com)
yavrularımızın incileri kolayca çıksın inşallah..

bu da benim diğer bir blogum :)

8 yorum:

sweetheartela dedi ki...

minik tavşan mı olmuş bu hanım,2si de çıkmış dişlerinin maşallah.Bizde hala dişsiz sulu bi ağızla dolaşıyoruz.Çok güzel olmuş herşeyi,bravo hamarat anneye :))

sumeyye dedi ki...

darısı sıze saglıkla ;) tesekkur ederız

Unknown dedi ki...

Kızım bu çok tatlı ya. Tam yemelik...

Fatma dedi ki...

Her şey çok güzel olmuş ellerinize sağlık, dilerim diğer dişleri de kolaylıkla çıkar, maşallah Serra'ya:)

Filiz dedi ki...

Sümeyye'cim hayırlı olsun ilk dişler,benim yavrumun da iki dişi birden çıktı geçen hafta:)çok şaşırdık çünkü henüz dört aylık benimki..diş buğdayı seremonisni biz de yapıcaz ama akrabalarımız şehir dışında,onlar da gelebilsin diye Mayıs ayında olcak..o zamana başka diş çıkar mı bilmem.bir de şu kolyeyi merak ettim,fiyatı ne acaba,uygunsa ben de kızıma almak isterim,bana mail atar mısın:miraclefiliz@gmail.com bekliyorum canım..sevgiler.yavruyu da seni de öperim:)

firdevs dedi ki...

Kucuk hanim yakinda sizi dislik olarak kullanmasin :pPp

sirinanne dedi ki...

Ooooo büyütmüşsün kızı maşallah.

Allah daha nice güzel günlerini göstersin.

Seyr-ü Sefam dedi ki...

Maşallah barekallah Rabbim inşAllah Serracığa hayırlı uzun ömür versin.. :)


-Bu arada uzun süredir yazılarınız bende güncellenmiyordu yeni postunuzu görünce çok sevindim :)