30 Ekim 2014 Perşembe

Adeda / BambinoYUP (Dikkat Geliştirme Setleri)

Tavsiye edildiğinde (elbette yine Nurturia :P) aklıma yazmıştım. Sonra bir ara indirimli denk geldiğinde 4-5 yaş kitabını almıştık. Kullanamayız diye rafta duruyordu. Daha sonra Kitap Fuarında Adeda Kitap standında 3 yaş için olanı gördük ve aldık. 


Çocuğu sıkmayan ve germeyen alıştırmalar içeriyor. Ben normalde tahammülsüz bir insanım maalesef ve çocuk gönülsüz ise asla onunla gerilmeyi göze alamıyorum ve bırakıyorum genelde bu tarz şeyleri. (Renkleri filan öğreteyim gibi  çabalara bile girmemiş insanım :) O yüzden kitaba başlarken korkarak başladım diyebilirim. Ama bence eğlenceli. Şimdiye dek 2-3 sayfasını sevmedi , bizde çevirip başka sayfaya geçtik böyle durumlarda. Kitabın her sayfası genelde diğerinden bağımsız. Misal bazı sayfalarda puzzle gibi stickerlarla tamamlama var. Bazı sayfalarda; benzerini bul , farklısını bul, eksik olanı göster, .... renkli olanları göster, .... şeklinde olanları göster gibi görsel sorular var. O kadar çok sevdi ki kitabı, 2/3'ü bitti bile 3 yaş olanın :)
Böyle şeyleri 2-3 ay evvelinde sevmiyordu fakat şimdi seviyor . Tavsiye ederim ;)


BambinoYUP yine çocuğum küçükkenden aklıma yazdığım bir set idi :) Bir dönem BambinoYUP'un +2 yaş olanını aramış bulamamıştım. Sonra bulduğumda zaten Yavru 3 yaşına gelmıştı. Almaya niyetlenince benim ultra düşünceli arkadaşım, yavruya bu seti doğum günü hediyesi olarak alacağını söylemişti. Kesesine bereket böylelikle BambinoYUP'umuz olmuş oldu. 


Yine oyun gibi bir kullanıma sahip. Sıkılır mı diye düşündüm başlarken ama oyun oynar gibi olunca zevkle başladı uygulamaya.


Kutu içerisinden (3-5 yaş BambinoYUP ) 10 kitapçık ve 6 taşı ile kitapçığa koymak için kullanılan palet çıkıyor. şekillerine göre paletin üst kısmına diziyorsunuz. Sonra yanda ki talimata göre çocuğu yönlendiriyorsunuz. Mesela aşağıda resmin aynısını bulmamızı istiyor. O resimlerin köşelerinde bulunan şekillere göre palete taşları diziyoruz. Sonra kitapçığın üzerine kapatıyoruz. 


Ve kaldırdığımız taşın altından çıkan resmin aynısını altta bulup açtığımız paleti onun üzerine koyuyoruz. Böyle böyle alt kısma geçiriyoruz. Uygulama bitince paleti kapatıp ters çeviriyoruz sol alt kısımda kontrol etmek için bir desen var :) Bu desen oluşmuş ise paletimizde doğru yapmış olduğumuzu anlıyoruz ;)
Şimdilik severek uyguluyor. Eğer kendi canı isterse raftan getiriyor , istediği kitapçıkla uyguluyoruz ;)


Bu Alıştırma Kitabını (Doğan Egmont) sırf indirimde diye almıştım :) Ama epey oyalandığı bir kitap oldu. Dikkat Geliştirme Setleri ile bağımsız ama ayrı bir post açmak istemedim bunun için :) Kitap beyaz tahta misali ,tahta kalemi ile yazdığınızı silip defalarca kullanabiliyorsunuz.


Her sayfada farklı desen, çizgi, şekil var . Çizme yönünü gösteriyor ve gerekli komutları belirtmişler sayfa başlarında.


Çizgi, şekil gibi şeylerden sonra değişik nesne ve hayvanları kesik çizgi ile vermişler. Bununla bayağı oyalandı zamanında (epeydir kalemi yenileyemedik). Özellikle yazmaya meraklı çocuklara tavsiye ederim.


Sevgiler ;)

2 yorum:

Bike dedi ki...

ilk seti merak ettim :) Alıştırma kitabından da sipariş vermeyi düşünüyorum kalem de çıkıyor çıkıyor içinden değil mi?

sumeyye dedi ki...

Evet çıkıyor kalem :) ben bitince tahta kalemi aldım o da oluyor ama onunla yazılanları çok bekletmemek lazım sılmek ıcın. yoksa kuruyor ve çıkması zorlaşıyor ;)